ناترازی انرژی در کشور

ناترازی انرژی در کشور

کارشناس انرژی می‌گوید «ما همواره در اوج سرما به جای اینکه به نیروگاه‌ها گاز بدهیم، مازوت و گازوییل می‌دهیم، امسال چون ناترازی گاز هم ادامه پیدا کرده، به جایی رسیده‌ایم که نمی‌توانیم گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها را تأمین کنیم.

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران، درباره ناترازی برق می‌گوید: «ما در تابستان امسال ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داشتیم، اگر با همین فرمان جلو برویم این عدد به ۲۴ هزار مگاوات می‌رسد.»

به گزارش رویداد ۲۴؛ هاشم اورعی معتقد است که میزان ناترازی برق به ۲۴ هزار مگاوات در سال جاری رسید و برای تولید برق، گاز کافی هم دیگر در دسترس نیست. او می‌گوید: «ما در تابستان امسال ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داشتیم، اگر با همین فرمان جلو برویم این عدد به ۲۴ هزار مگاوات می‌رسد. الان ما در زمستان هستیم و تقاضا بالا نیست، مسأله این است که در زمان کاهش تقاضا چرا باید با قطعی برق مواجه باشیم؟ الان ۱۸ هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاهی ما برای تعمیرات قطع شده است تا برای تابستان آماده باشند.»

این کارشناس انرژی می‌گوید «ما همواره در اوج سرما به جای اینکه به نیروگاه‌ها گاز بدهیم، مازوت و گازوییل می‌دهیم، امسال چون ناترازی گاز هم ادامه پیدا کرده، به جایی رسیده‌ایم که نمی‌توانیم گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها را تأمین کنیم. وقتی هوا سرد می‌شود، به ازا هر درجه سانتی‌گراد، ۱۰میلیون متر مکعب تقاضا بالا می‌رود. الان که هوا کمی سرد شده، تقاضا بالا رفته است.»

کمبود گازوییل

اورعی معتقد است که ایران در تأمین گازوییل هم دچار مشکل است و به همین خاطر نتوانسته گازوییل را جایگزین گاز و مازوت کند. او می‌گوید: «در مورد گازوییل دو مشکل داریم، اول اینکه حمل و نقل گازوییل سخت است. رساندن گازوییل به پمپ‌ها هم بسیار دشوار است. دومین مشکل این است که اصلاً گازوییل کافی نداریم. حتی صحبت است که روزانه ۵ میلیون لیتر گازوییل کم داریم و در حال مصرف ذخایر استراتژیک هستیم.»

ناترازی مازوت یا نگرانی برای سلامتی مردم؟

او درباره تعطیلی سه نیروگاه که با مازوت تامین می‌شده‌اند می‌گوید: «مازوت هم آلایندگی بسیاری دارد. امسال گفته‌اند سه نیروگاه شازند و کرج و اصفهان را تعطیل کنیم. یک شک تقریباً قوی وجود دارد که ماجرا آلایندگی نیست. به خاطر اینکه نیروگاه‌ها صرفاً امسال آلاینده نشده‌اند و همه ساله آلوده بوده‌اند.»

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران، معتقد است که احتمالاً ناترازی مازوت هم یکی از دلایل قطع آن بوده و صرفاً مسأله‌ی نگرانی برای محیط زیست و سلامت مردم در اولویت دولت قرار نداشته است. او می‌گوید: «شک من این است که در تأمین مازوت هم مشکل داریم. اول گفتند ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها ۴۵ درصد نسبت به گذشته کم شده است. این یعنی مازوت ندارند و نگران‌اند که اگر مازوت را به نیروگاه دهند، در تأمین دچار مشکل می‌شوند.

کارخانه‌های سیمان هم هر ساله با کمبود گاز مواجه بودند و می‌گفتند از نزدیک‌ترین منابع گازوییل در سبزوار بگیرید اما امسال به آن‌ها گفته‌اند از بندرعباس مازوت بگیرید. من شک دارم که دولت اصلاً در تأمین گازوییل هم مشکل دارد. ارزش حرارتی مازوت نسبت به گاز خیلی کم است، یعنی یک شبکه‌ی عظیم انتقال مازوت نیاز داریم.»

آقای اورعی می‌گوید «ما اکنون به ناترازی همزمان تمامی حامل‌های انرژی برخورد کرده‌ایم. نیروگاه‌ها گاز ندارند، در نتیجه برق نداریم، بعد می‌رویم سراغ گازوییل، باز هم نداریم بعد می‌رویم سراغ مازوت باز هم نداریم.»

پیش‌بینی‌های ناترازی

اورعی معتقد است که سال آینده نزدیک به ۵۰ درصد ناترازی گاز و ۲۴ هزار مگاوات ناترازی برق می‌رسیم. او می‌گوید: «با کمال تأسف هیچ دلیلی برای اینکه سال آینده وضعیت بهتر شود را نداریم. سال‌هاست که من این حرف‌ها را می‌زدم و اگر به اینجا نمی‌رسیدیم تعجب می‌کردم.

این روز‌ها صحبت از کمبود ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز است و تولیدمان روی ۸۰۰ میلیون مترمکعب مانده است. در بخش برق و بنزین و گازوییل هم کمبود داریم. به نظر من سال آینده به ۲۴ هزار مگاوات ناترازی می‌رسیم. کسری گاز ما هم بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید. این یعنی نزدیک ۵۰ درصد ناترازی گاز!»

عصرایران

دیدگاه خود را ارسال کنید

آخرین اخبار
اخبار پربازدید