فوری// جدول پرشدگی سدهای تهران بعد بارشهای اردیبهشت| آژیر قرمز جیگری هواشناسی؛ بارش رگباری، سیلآسا و تگرگ در تهران!
سهشنبه از شدت بارش در این مناطق تا حدودی کاسته شده و علاوه بر مناطق فوق، در شمال شرق کشور نیز بارش رخ خواهد داد. چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخشهایی از شرق و جنوب کشور بارش پیشبینی میشود.
سازمان هواشناسی از رگبار باران، رعد و برق، بارش تگرگ، وزش باد شدید، گرد و خاک و نیز مواج بودن دریا در نقاط مختلف کشور خبر داد.
سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد امروز (دوشنبه) در استانهای واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی نقاط جنوب و مرکز کشور، استانهای ساحلی خزر و قزوین، البرز و تهران رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گرد و خاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیشبینی میشود.
دوشنبه و سهشنبه در استانهای ساحلی خزر و چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما رخ خواهد داد. جمعه جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور خواهیم داشت. خلیج فارس و دریای خزر در ۲ روز آینده مواج هستند.
اوضاع طوفانی-بارانی
آسیه آقایی اظهار کرد: بررسی نقشههای هواشناسی بیانگر گذر و فعالیت سامانه ناپایدار از امروز تا روز چهارشنبه هفته جاری بر روی استان است. بر این اساس وضعیت جوی در بیشتر مناطق به صورت قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد به نسبت شدید تا شدید در برخی نواحی مستعد احتمال گردوخاک و بارشهای رگباری، گاهی همراه با رعدوبرق و احتمال تگرگ به ویژه در غرب و شمال استان پیشبینی میشود.
کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه افزایش ابر در برخی مناطق شرق و شمال و به وقت سهشنبه احتمال رگبارهای پراکنده و موقت در این نواحی و در سطح استان با افزایش شدت وزش باد، گاهی تندباد لحظهای پیشبینی میشود.
وی درباره صدور هشدار زرد هواشناسی با ورود سامانه ناپایدار همرفتی، رطوبت اندک و اوج فعالیت همراه با وزش باد از بعدازظهر امروز تا اواخر وقت چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت در استان، تصریح کرد: فعالیت این سامانه با وزش باد به نسبت شدید تا شدید، طوفان لحظهای، بارش رگبار بهاری، مه آلودگی در اواخر وقت و اوایل روز بارش موقت تگرگ در نواحی مستعد، رعدوبرق و صاعقه مورد انتظار است.
آقایی گفت: طی این مدت تمام مناطق استان به ویژه اصفهان، آران و بیدگل، اردستان، اسلامآباد موگویی، انارک، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، فرودگاه اصفهان، خمینیشهر، خوانسار، خوروبیابانک، شاهینشهر و میمه، فریدن (داران)، دهاقان، لنجان، زواره، نائین، نجفآباد، مورچه خورت، نطنز، گلپایگان، کوهپایه، کبوترآباد، کاشان، دهق، شهرضا، فلاورجان، مبارکه، مهاباد، نائین و ورزنه تحت تأثیر سامانه است.
وی اظهار کرد: احتمال سقوط از ارتفاع و قطع درختان فرسوده، احتمال ریزش ساختمانهای سست، خسارت سازههای موقت و صنایع کشاورزی، کاهش دید و اختلال در تردد شهری و روستایی، جاری شدن رواناب و اختلال در تردد در سطح جادهها و معابر شهری، سیلابی شدن رودخانههای فصلی و مسیلها از مخاطرات این سامانه است.
کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: احتیاط در سفرهای بین شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانهها و مسیلهای فصلی، ممنوعیت فعالیتهای کوهنوردی و گردشگری، اطمینان از استحکام سازههای موقت، نداشتن اتراق در زیر ساختمانهای نیمه ساز و درختان فرسوده، تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی و دامداری توصیه میشود.
وی با بیان اینکه دمای هوا طی ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق استان سه تا پنج درجه کاهش خواهد داشت، افزود: بیشینه دمای هوای کلانشهر اصفهان در گرمترین ساعات امروز به درجه ۲۳ سانتیگراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۰ درجه سانتیگراد میرسد.خوروبیابانک با دمای ۳۳ درجه سانتیگراد و فریدونشهر با دمای پنج درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین مناطق استان هستند.
آخرین وضعیت پُرشدگی سدها بعد از بارشهای اخیر
در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده در سدهای کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است. در ۲۲۶ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) در مجموع ۲۸ میلیارد و ۶۹۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی ۳۰ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۵درصدی داشته است.
همچنین در این مدت، بهمنظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیستمحیطی، ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۳درصدی را نشان میدهد.
در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده در سدهای کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.
میزان ذخایر آبی سدها در روز شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۹۷۰ میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشاندهنده رشد یکدرصدی ذخایر سدها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.
وضعیت سدهای مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است.
دیدگاه خود را ارسال کنید