پاداش میلیونی روی حقوق کارمندان اضافه شد! | شگفتانه دولت برای کارمندان زحمتکش
نمایندگان تصویب کردند که تا سقف ۵۵ میلیارد تومان جهت آموزش و تربیت کارمندان، توسعه فناوری شناسایی محاسبه دقیق حقوق دولتی و تشویق کارکنان اختصاص پیدا کند.
خبرنگار اصغر اصغری: نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز و در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در بخش هزینه ای بند پ تبصره ۹ را به شرح زیر تصویب کردند.
طبق این مصوبه، به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه داده می شود که یک در هزار از وجوهی که بابت حقوق دولتی معادن وصول میشود را به ردیف درآمدی مربوط نزد خزانهداری کل کشور واریز کند و تا سقف ۵۵۰ میلیارد ریال از محل ردیف هزینه ای مربوط جهت آموزش و تربیت کارمندان، توسعه فناوری شناسایی محاسبه دقیق حقوق دولتی، تشویق کارکنان و کسانی که در امر وصول حقوق مزبور فعالیت مؤثری مبذول میدارند با مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور هزینه نماید.
حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1403 گفت: مجلس و دولت توافق کردند، حقوق سال آیندۀ کارمندانی که زیر ۲۰ میلیون تومان دریافت میکنند افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی داشته باشد.
حمیدرضا حاج بابایی با اشاره به جزئیات جلسه کمیسیون تلفیق، گفت:براساس توافقی کمیسیون تلفیق و دولت، فوق العاده خاص به همه گروه های شغلی که تاکنون فوق العاده خاص دریافت نکردند، پرداخت خواهد شد. حقوق کارمندان وزارت ورزش، معلمان، کارمندان وزارت رفاه و همه گروه های شغلی که تاکنون فوق العاده خاص دریافت نکرده اند، مشمول این فوق العاده خاص حقوقی خواهند شد.
وی تاکید کرد: البته به زودی بر روی کم و کیف برقراری فوق العاده خاص و نحوه اجرا برای گروه های شغلی، با دولت به توافقی خواهیم رسید امیدواریم به زودی به یک جمع بندی در این بخش دست پیدا کنیم.
دستودلبازی دولت برای حقوق کارمندان
باعنایت به مصاحبه اخیر سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1403 درخصوص مواضع نماینده دولت در مورد مصوبات حقوق و دستمزد آن کمیسیون و به منظور تنویر افکار عمومی به آگاهی میرساند این مصوبات اغلب با معاذیر قانونی و اجرایی متعددی مواجه است که متاسفانه در تصویب آنها به توضیحات مستدل و توأم با آرامش رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور توجهی نشده است. برخی از استدلال های ارائه شده توسط رئیس سازمان برنامه در جلسه رسیدگی به لایحه در کمیسیون تلفیق به شرح ذیل می باشد:
1 ـ نمایندگان کمیسیون تلفیق برقراری فوقالعاده خاص برای کارکنان به برخی از دستگاههای اجرایی را مصوب کردند. تصویب این فوقالعادهها:
اولاً منجر به ایجاد زمینههای بیعدالتی و تبعیض میان کارکنان خواهد بود و برخلاف اصل (3) قانون اساسی مبنی بر رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی میباشد. ملاک و معیار تشخیص دستگاههای مشمول چه بوده است؟ چرا معیشت کارکنان این دستگاهها بر سایر دستگاههای اجرایی اولویت دارد؟
ثانیاً برقراری فوقالعادههای مذکور و سایر مصوباتی که بار مالی آنها تأمین و پیشبینی نشده است میتواند موجب افزایش تورم و فشار مضاعف بر تمامی اقشار جامعه شود.
ثالثاً به جهت عدم پیشبینی منابع لازم در لایحه دولت این نوع فوقالعادهها برخلاف اصل (75) قانون اساسی است.
2 ـ کمک به معیشت کارکنان، بازنشستگان و مستمریبگیران، همواره مورد توجه دولت بوده است و تلاش نموده است تا متناسب با میزان تحقق درآمدهای پایدار نسبت به افزایش حقوق و تأمین معیشت آنان اقدام نماید. در زمان تدوین لایحه بودجه نیز با توجه به این موضوع دولت در تبصره (15) پیشنهاد نموده است تا با هدف برقراری عدالت در نظام پرداخت و افزایش کمتر برای کارکنان با حقوق بالاتر، حقوق گروههای مختلف حقوقبگیر به میزان متوسط 18% افزایش یابد. معالاسف، کمیسیون تلفیق مغایر با لایحه دولت مصوب نمود تا عبارت ”متوسط“ حذف گردد و ضریب افزایش حقوق برای همه کارکنان اعم از حقوقهای پایین و حقوقهای بالا به طور یکسان انجام شود.
3 ـ نماینده دولت با افزایش ضریب افزایش حقوق برای تمامی کارکنان دولت از 18 درصد به 20 درصد، مشروط به تأمین منابع پایدار موافقت نموده است.
4 ـ منابع مالی مورد نیاز برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان (مازاد بر افزایش 20 درصدی) در بند (س) تبصره (6) لایحه بودجه پیشبینی شده است.
در پایان لازم به ذکر است سازمان برنامه و بودجه کشور با استقرار حساب واحد خزانه و اجرای مدیریت یکپارچه مالی دولت، اقدامات اساسی در جهت جلوگیری از مصارف غیرضروری در دستگاههای اجرایی و برقراری انضباط بودجهای را در دستور کار قرار داده و گامهای مؤثری در جهت هوشمندسازی بودجهای برداشته شده است.
دیدگاه خود را ارسال کنید