چگونه از هک شدن حساب بانکی جلوگیری کنیم؟

چگونه از هک شدن حساب بانکی جلوگیری کنیم؟

این روزها که تراکنش‌های آنلاین و خدمات بانکی اینترنتی رواج بیشتری پیدا کرده‌اند، اهمیت امنیت اطلاعات بانکی نیز به شدت افزایش یافته و از طرفی کلاهبرداری‌های مالی، فیشینگ و سرقت اطلاعات، در کمین حساب‌های بانکی هستند؛

این روزها که تراکنش‌های آنلاین و خدمات بانکی اینترنتی رواج بیشتری پیدا کرده‌اند، اهمیت امنیت اطلاعات بانکی نیز به شدت افزایش یافته و از طرفی کلاهبرداری‌های مالی، فیشینگ و سرقت اطلاعات، در کمین حساب‌های بانکی هستند؛ اما با رعایت چند نکته ساده و استفاده از نرم‌افزارهای مناسب، می‌توان از هک شدن حساب بانکی خود جلوگیری کرد. در این مقاله، نگاهی به مسئله کلاهبرداری اینترنتی می‌اندازیم و راهکارهایی را برای جلوگیری از آن ارائه خواهیم کرد.

روش‌های هک حساب‌های بانکی

هکرها از روش‌های مختلفی برای دسترسی به اطلاعات حساب‌های بانکی استفاده می‌کنند که هر یک جزئیات متفاوتی دارند و بهتر است از هر یک از این روش‌ها آگاهی داشته باشیم تا با مشکلات و تهدیدهای کمتری روبه‌رو شویم. بنابراین پیش از هر چیز، به معرفی خلاصه‌ای از رایج‌ترین روش‌هایی می‌پردازیم که کلاهبرداران اینترنتی برای حمله به حساب‌های بانکی ما استفاده می‌کنند:

فیشینگ

فیشینگ از روش‌های رایج برای سرقت اطلاعات بانکی است که هکرها با ارسال پیامک، ایمیل یا ایجاد صفحات جعلی اینترنتی که شباهت زیادی به صفحات ارگان‌های معتبر مانند بانک‌ها دارند، با فریب کاربران، اطلاعاتی مانند نام کاربری، رمز عبور و اطلاعات کارت بانکی آن‌ها را دریافت می‌کنند. مثلاً، ممکن است ایمیلی دریافت کنید که به نظر می‌رسد از بانک شما ارسال شده و حاوی لینکی است که باید اطلاعات حساب برای احراز هویت خود را در این لینک وارد کنید. اما در صورت ورود اطلاعات در این لینک، اطلاعات شخصی خود را به دست کلاهبرداران اینترنتی خواهید رساند!

بنابراین، به ایمیل‌های مشکوک اعتماد نکنید، آدرس لینک‌ها را به طور کامل و دقیق بررسی کنید و از وارد کردن اطلاعات شخصی در صفحات مشکوک خودداری کنید.

مهندسی اجتماعی

در روش مهندسی اجتماعی، ایجاد اعتماد حرف اول را می‌زند. هکرها به جای تلاش برای شکستن رمزهای عبور پیچیده، با جلب اطمینان افراد، با فریب دادن آن‌ها اطلاعات مهم مورد نیاز خود را به دست می‌آورند. تماس‌های تلفنی جعلی و معرفی خود به عنوان کارمند بانک، ارسال ایمیل‌ها و پیامک‌های فیشینگ، سوء استفاده از رویدادهای عمومی مرتبط با فناوری یا امنیت و ایجاد حس اضطرار در مخاطبان، از روش‌های هکرها برای استفاده از مهندسی اجتماعی در راستای کلاهبرداری اینترنتی هستند. بهترین راه مقابله با این ترفند، آگاهی و هوشیاری شماست.

استفاده از بدافزارها

ممکن است کلاهبرداران اینترنتی برای هک کردن حساب‌های بانکی از نرم‌افزارهای مخرب یا اصطلاحاً بدافزارها استفاده کنند. بدافزارها به صورت مخفیانه وارد سیستم شده و باعث ایجاد امکان سرقت اطلاعات، کنترل از راه دور و اختلال در سیستم می‌شوند. استفاده از کیلاگرها برای ثبت کلیدهای فشرده شده روی کیبورد، تراکنش مالی خودکار و ایجاد درگاه پرداخت جعلی، از تاثیرات بدافزارها بر سیستم شما هستند.

روش‌های جلوگیری از هک شدن حساب‌های بانکی

برای جلوگیری از نفوذ هکرها به سیستم شما و دسترسی به اطلاعات حساب بانکی از طریق فیشینگ، مهندسی اجتماعی یا بدافزارها، بهتر است چند نکته را رعایت کنید:

فعال‌سازی رمز دوم پویا یا یکبار مصرف

حتماً رمز دوم پویا را برای حساب بانکی خود فعال کنید و برای دریافت رمز دوم پویا هنگام انجام تراکنش‌های مالی، از اپلیکیشن‌های معتبر مانند نرم‌افزارهای رمزساز مخصوص هر بانک استفاده کنید و اهمیت کدهای فعال‌سازی بانکی در امنیت تراکنش‌ها را جدی بگیرید.

انجام تراکنش‌های مالی از درگاه‌های معتبر

تراکنش‌های مالی آنلاین را از طریق نرم‌افزارهای معتبر و تا جای ممکن از طریق نرم‌افزارهای موبایل بانک که به صورت مجزا و مختص حساب‌های هر بانک ایجاد شده‌اند، استفاده کنید. در صورتی که خرید آنلاین انجام می‌دهید، صفحات پرداخت را به دقت بررسی کنید تا وارد صفحات جعلی نشده باشید و بتوانید از هک شدن حساب بانکی خود جلوگیری کنید. برخی از مواردی که امنیت صفحه پرداخت را نشان می‌دهند عبارت‌اند از:

  • وجود https در لینک صفحه
  • وجود Shaparak.ir، بدون هیچ تغییراتی در آدرس صفحه
  • وجود آیکون قفل سبز رنگ در کنار آدرس صفحات معتبر

در صورتی که هر یک از این موارد در صفحه پرداخت وجود نداشته باشند، درگاه پرداخت جعلی‌ست.

استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی و به‌روزرسانی مرتب آن‌ها

از نرم‌افزارهایی که امنیت سیستم شما را حفظ می‌کنند استفاده کنید و آن‌ها را مرتباً به‌روزرسانی کنید تا مانع حملات کلاهبرداری شوند. نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس، فایروال‌ها (Firewall) برای کنترل ترافیک شبکه، نرم‌افزارهای تشخیص نفوذ (Intrusion Detection System) برای تشخیص حملاتی مانند اسکن پورت‌ها، تزریق SQL و حملات DDoS، نرم‌افزارهای مدیریت گذرواژه برای ایجاد پسوردهای پیچیده برای اپلیکیشن‌های مختلف و… از این گروه هستند.

هوشیاری در برابر ایمیل‌ها و پیام‌های مشکوک

به ایمیل‌ها و پیامک‌هایی که اطلاعاتی را از شما درخواست می‌کنند، با دقت توجه کنید. ایمیل‌هایی از فرستنده‌های ناشناس، ایمیل‌ها یا پیامک‌هایی با ایجاد فوریت، پیام‌های حاوی لینک، درخواست اطلاعات شخصی و پیوست‌های مشکوک را به دقت بررسی کنید. ممکن است لینک‌ها شما را به صفحات جعلی هدایت کنند یا پیوست ایمیل‌ها بدافزارهایی برای نفوذ به سیستم شما باشند.

احتیاط در استفاده از شبکه‌های Wi-Fi عمومی

ممکن است شبکه‌های Wi-Fi عمومی امنیت کمتری داشته باشند و اطلاعات شخصی و بانکی شما را در معرض تهدید قرار دهند. برای جلوگیری از هک شدن حساب بانکی، بهتر است هنگام استفاده از این شبکه‌ها نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • تا جای ممکن از انجام تراکنش‌های مالی خودداری کنید یا بسیار با احتیاط عمل کنید.
  • شبکه‌های Wi-Fi عمومی که رمز عبور دارند، امن‌تر از سایر شبکه‌ها هستند؛ سعی کنید به این شبکه‌ها متصل شوید.
  • از Wi-Fi عمومی برای دانلود فایل‌ها استفاده نکنید تا از دستگاه خود در برابر بدافزارها محافظت کنید.
  • فایروال و آنتی‌ویروس دستگاه خود را فعال نگه دارید.
  • پرداخت‌های NFC مانند Apple Pay یا Google Pay را از طریق شبکه‌های Wi-Fi عمومی انجام ندهید.
  • از مرورگرهای ایمن و جدید مانند Chrome و Firefox استفاده کنید.

در نهایت اینکه

افزایش تراکنش‌های آنلاین، سرقت‌های اینترنتی را نسبت به سرقت فیزیکی افزایش داده است و همین موضوع هم باعث می‌شود تا نیاز افراد به آگاهی از روش‌های کلاهبرداری اینترنتی و جلوگیری از هک شدن حساب بانکی افزایش پیدا کند. به همین منظور، بهتر است تا هنگام تراکنش‌های آنلاین، به خوبی از اطلاعات خود محافظت کنید، به پیام‌های دریافتی توجه داشته باشید، صفحات پرداخت را به دقت بررسی کنید و استفاده از نرم‌افزارهایی که امنیت دستگاه شما را تامین می‌کنند را جدی بگیرید تا مورد تهدید کلاهبرداری‌های اینترنتی قرار نگیرید.

 

دیدگاه خود را ارسال کنید

آخرین اخبار
اخبار پربازدید