فرماندهی روده به مغز !
در آزمایش مرتبط با محور مغز – روده حدود 50 نوزاد از انتاریو و بریتیش کلمبیا شرکت داشتند. هر کدام یک بسته حاوی یک شیشه محلول نگهدارنده و یک کاردک دریافت کردند.
خبرنگار اصغر اصغری: والدین آنها مکلف بودند نمونه های مدفوع از آنها گرفته و برای تعیین توالی ژنتیکی به دانشگاه بریتیش کلمبیا بفرستند. این مطالعه با هدف بررسی چگونگی تأثیر حیات میکروب های روده بر رشد و شناخت مغز انجام شد.
محور مغز-روده نشان میدهد که مغز ما که مسئول پردازش افکار و احساسات پیچیده ماست، عمیقاً تحت تأثیر باکتریهای موجود در رودهها قرار میگیرد که شاید هرگز تصورش را هم نمیکردید چنین چیزی بشنوید. این موضوع به یکی از برجسته ترین بحث ها در نوروبیولوژی تبدیل شده است که با شرایطی مانند اوتیسم، افسردگی و سندرم روده تحریک پذیر مرتبط است.
محققان رشتههای مختلف برای درک این پدیده دور هم جمع شده و دست به انجام یک سری تحقیقات زده اند. آنها آزمایشاتی را روی رشد شناختی نوزادان، مانند توانایی آنها در توجه به محیط اطرافشان، تشخیص و پردازش اطلاعات انجام دادند. سپس این آزمایشها با ترکیب باکتریها در روده آنها مرتبط شد.
در حالی که زمانی باکتریها عاملی برای بروز مشکل در سیستم گوارشی در نظر گرفته میشد، اما اکنون این باکتریها نقش مهمی در هضم غذا دارند. در واقع وجود پروبیوتیک ها (باکتری های خوب) برای سلامت روده ها مهم است.
محور روده-مغز به عنوان یک شبکه ارتباطی بین میکروبیوم روده و سیستم عصبی عمل میکند. این رابطه دو طرفه شامل تولید انتقال دهنده های عصبی و مولکول ها در روده است که بر عملکرد مغز تأثیر می گذارد.
علاوه بر این، این تحقیق نشان میدهد که سبک زندگی مدرن ممکن است منجر به از بین رفتن برخی از میکروبهای مهم روده شده باشد. در واقع آن هایی که به شکل سنتی و قدیمی زندگی میکنند نسبت به افراد با سبک زندگی مدرن، دارای میکروبیومهای متنوعتر و قدیمیتر روده هستند.
همچنین، مطالعه روی نوزادان همبستگی جالبی را بین باکتریهای خاص روده و تواناییهای شناختی نشان داده است. به عنوان مثال، نوزادان با بیفیدوباکتریوم بیشتر در رودههایشان، مهارتهای بهتری برای درک اطرافشان دارند که نقش بالقوه پروبیوتیکها را در رشد مغز نشان میدهد.این رشته مطالعات چشم اندازهای هیجان انگیزی را برای درک سلامت مغز و رشد شناختی ارائه میدهد. همچنین با تحلیل و تحقیق بیشتر ممکن است محققان از طریق محور مغز – روده به بینش های جدیدی در مورد تنظیم خلق و خو، عملکرد شناختی و خواب نیز دست یابند و در نهایت ما را به درک بهتر از نحوه تعامل روده و مغز برسانند.
تحقیقات جدید بر ارتباط عمیق بین سلامت روده و سلامت روان تأکید میکنند و نشان میدهند که عدم تعادل در باکتریهای روده میتواند بر عملکرد شناختی و خلق و خو نیز تأثیر بگذارد و منجر به اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی شود. این تعامل پیچیده بین روده و مغز اهمیت توجه و تقویت سلامت رودهها را برای حفظ تعادل و سلامت جسمی و عاطفی برجسته میکند.
منبع: خبرنامه
دیدگاه خود را ارسال کنید