پگاه آهنگرانی در لندن زایمان کرد
پگاه آهنگرانی بازیگر مشهور سینمای ایران که چند سالی است به انگلیس مهاجرت کرده به تازگی داراری یک دختر شده است.
پگاه آهنگرانی در لندن مادر شد.منیژه حکمت تهیه کننده و کارگردان معروف سینما با انتشار استوری و پستی خبر از نوه دار شدنش را داد. او عکسی از دختر پگاه آهنگرانی منتشر کرد و عنوان نمود که پگاه 25 مهر 1403 مادر شده است.
زایمان پگاه آهنگرانی
منیژه حکمت همچنین اینستاگرامش را با پستی به روز کرد و به مناسبت تولد نوه اش نوشت:
گل در بر و می در کف و معشوق به کام است
سلطان جهانم به چنین روز غلام است
گو شمع میارید در این جمع که امشب
در مجلس ما ماه رخ دوست تمام است
در مذهب ما باده حلال است ولیکن
بی روی تو ای سرو گل اندام حرام است
گوشم همه بر قول نی و نغمه چنگ است
چشمم همه بر لعل لب و گردش جام است
پگاه آهنگرانی کیست؟
پگاه آهنگرانی ۲ مرداد ۱۳۶۳ در اراک و در یک خانواده هنرمند و سینمایی به دنیا آمد. پدر و مادرش منیژه حکمت و جمشید آهنگرانی و هر دو کارگردانند و همین هم سبب ورود زودهنگام پگاه به دنیای بازیگری و فیلم و سینما شد. او هنگامیکه ۶ ساله بود در فیلم گربه آوازخوان به کارگردانی کامبوزیا پرتوی بازی کرد. او یک خواهر به نام مهشید دارد که ساکن کاناداست.
اوج شهرت پگاه آهنگرانی
اگرچه پگاه در ۶ سالگی نخستین تجربه بازیگریاش را داشت، اما در ۱۵ سالگی و با بازی در فیلم دختری با کفشهای کتانی در نقش دختری به نام تداعی به شهرت رسید و این فیلم در سینمای آن روزگار مانند بمبی ترکید و صدا کرد. دختری با کفشهای کتانی فیلمی به کارگردانی رسول صدرعاملی بود که در زمان خود فیلمی پیشرو به حساب میآمد. این فیلم برای پگاه آهنگرانی جوایز گوناگونی به همراه داشت که در ادامه به آنها اشاره میکنیم: بهترین بازیگر زن را از جشنواره فیلم قاهره، جایزه بهترین بازیگر از جشن دنیای تصویر، دیپلم افتخار از جشنواره بینالمللی فیلم اجتماعی آبادان و جایزه بهترین نقشآفرینی از جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان.
پگاه آهنگرانی یک مستندساز حرفهای
پگاه آهنگرانی اگرچه بازیگری را بارها و بارها در سینمای ایران تجربه کرده است، اما همواره و از نوجوانی به مستند و ساخت و فیلمسازی در این ژانر علاقه داشت کاری که این روزها هم در خارج از ایران دنبال میکند.
پگاه آهنگرانی مستندهایی مانند سیب، تماشاخانه و محاکات غزاله علیزاده و دهنمکیها را در ایران کارگردانی کرده است. مستند تماشاخانه درباره تئاتر شهر است. او جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم کوتاه اصفهان را برای کارگردانی فیلم مستند تماشاخانه در سال ۱۳۸۴ بهدست آورد. وی در ساخت مستند محاکات غزاله علیزاده ضمن مصاحبه با نزدیکان این نویسنده، از جمله دخترش سلمی و دوستان مشهور او از جمله مسعود کیمیایی، محمد علی سپانلو و بهرام بیضایی، تلاش کرده است زندگی غزاله علیزاده را از زوایای گوناگون بررسی کند.
مستند دهنمکیها نیز درباره مسعود دهنمکی کارگردان فیلم اخراجیها و از رهبران پیشین انصار حزبالله است. او همچنین در خارج از ایران و از هنگامیکه مهاجرت کرده است چند مستند کار کرده است که یکی از آنها درباره جنگ و سربازان ایرانی و روایات آنها از جنگ ایران و عراق است.
بازی در زندان زنان
پگاه آهنگرانی در نقش و فیلمی متفاوت به کارگردانی مادرش جلوی دوربین رفت. او در سال ۱۳۷۹ در فیلم زندان زنان در سه نقش متفاوت بازی کرد. زندان زنان جایزه بهترین فیلم و فیلمنامه را در دوره ششم جشن خانه سینما بهدست آورد.
ازدواج پگاه آهنگرانی:
در شبکههای اجتماعی علی عظیمی و پگاه آهنگرانی با انتشار پستی در تاریخ 2 مردادماه 1402 به مناسبت زادروز 39 سالگی پگاه، خبر ازدواج خود را نیز اعلام کردند.
علی عظیمی (متولد 7 شهریور 1356 در تهران) ترانهسرا، آهنگساز، نوازنده و خوانندهٔ ایرانی مقیم لندن است. او از سال 1388 به عنوان یکی از اعضای اصلی با گروه راک «رادیو تهران» همکاری میکرد که به دلیل مهاجرت علی عظیمی به لندن و فراهم نبودن شرایط مهاجرت بقیهٔ اعضای گروه، این همکاری ادامه نیافت و علی عظیمی به صورت مستقل، کار موسیقی را ادامه داد.
بازداشت پگاه آهنگرانی
پگاه آهنگرانی هنگامیکه ایران بود دو بار بازداشت شد. او بار نخست در ۱۹ تیر ۱۳۹۰ و بار بعد ۶ آبان ۱۳۹۲ بازداشت شد.
بار نخست او در خانهاش دستگیر شد که در آن هنگام شایعه شد مسعود دهنمکی برای مستندی که در مورد او ساخته است سبب این دستگیری ست که البته این ادعا رد و تکذیب شد.
در آبان ۱۳۹۲ منیژه حکمت مادر پگاه خبر از حکم ۱۸ ماه حبس تعزیری وی در دادگاه بدوی داد و از طریق دادسرای امنیت تهران سه سال ممنوع الخروج شده است. اتهام وی شرکت در اعتراضات سال ۸۸ بود، او همچنین عضو ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در جریان انتخاب ریاست جمهوری بود.
جوایز و افتخارات پگاه آهنگرانی:
۱۳۷۸: دیپلم افتخار از جشنواره بینالمللی فیلم اجتماعی آبادان ـ دوره دوم برای بازی در فیلم دختری با کفشهای کتانی (رسول صدرعاملی)
۱۳۷۸: جایزهٔ بهترین نقشآفرینی از جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان برای بازی فیلم در فیلم دختری با کفشهای کتانی (رسول صدرعاملی)
۱۳۷۸: جایزهٔ بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم قاهره برای بازی فیلم در فیلم دختری با کفشهای کتانی (رسول صدرعاملی)
۱۳۷۸: تقدیرنامه برای بازی در فیلم دختری با کفشهای کتانی در جشنواره برلین.
۱۳۷۸: جایزهٔ بهترین بازیگر از جشن دنیای تصویر برای بازی در فیلم دختری با کفشهای کتانی.
۱۳۸۰: جایزهٔ بهترین بازیگر برای بازی در فیلم زندان زنان از جشنواره فیلم لوکارنو.
۱۳۸۴: جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم کوتاه اصفهان برای کارگردانی فیلم مستند «تماشاخانه»
۱۳۸۷: نامزد نقش دوم زن در بیست و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای فیلم زادبوم.
۱۳۹۱: برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن در سی و یکمین جشنوارهٔ فیلم فجر برای فیلم دربند
دیدگاه خود را ارسال کنید