سهام عدالت | سود سهام عدالت | ارزش سهام عدالت

جیب سهام عدالتی ها پرپول می شود | واریز سود سهام عدالت آغاز شد

جیب سهام عدالتی ها پرپول می شود | واریز سود سهام عدالت آغاز شد

دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در حوزه سهام عدالت گفت:پیشنهاد می‌شود سهام دولت در شرکت‌های بورسی به مشمولان جدید اختصاص یابد.

جزئیات واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان اعلام شد.مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: بازگشایی نماد شرکت‌های استانی سهام عدالت براساس مصوبه شورای عالی بورس و بعد از برگزاری مجامع این شرکت‌ها خواهد بود.سهام عدالت در سه مرحله واریز شده است. سهام عدالت مرحله دوم در اردیبهشت واریز شده است.سهام عدالت سوم در خردادماه واریز شده است. سهام عدالت جاماندگان قرار است تیرماه واریز شود. 

مهدی حاجی‌وند در خصوص جاماندگان سهام عدالت اظهار داشت:از سال ۸۵ تا سال ۹۴، تقریبا به ۵۰ میلیون نفر سهام عدالت داده شد، به این شرط که طی ۱۰ سال امکان فروش سهام خودشان را ندارند و از محل سود این سهام، اقساط آن پرداخت شود. در این راستا نیز چند سالی است که دارندگان سهام عدالت در حال دریافت سود سالیانه سهام خود هستند.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت افزود: در سال‌های گذشته بحث اختصاص سهام عدالت به جاماندگان و یا سهامداران جدید مطرح شده و اعضایی که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و بخشی از ایثارگران قرار است سهام عدالت دریافت کنند که به گفته وزیر اقتصاد، این دسته از مشمولان حدود ۵ میلیون نفر را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: البته در یکی دو سال گذشته نیز این بحث مطرح شده بود که گویا منابع در نظر گرفته شد تکافوی اینکه به ۵ میلیون نفر، هر کدام ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت بدهیم، نمی‌داد. البته به تازگی بر اساس اعلام وزیر اقتصاد نامه‌نگاری‌هایی در این زمینه انجام شده است.

حاجی‌وند همچنین در خصوص سازوکار شناسایی و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان سهام عدالت اذعان داشت: اطلاعات مربوط به مشمولان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و نیز ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند، توسط سازمان خصوصی‌سازی به صورت خودکار از نهادهای مربوط دریافت شده و پس از راستی‌آزمایی، اگر تخصیص منابع هم صورت بگیرد به این افراد سهام عدالت اختصاص داده خواهد شد.

مشمولان اقدامی برای دریافت سهام عدالت انجام ندهند

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت تصریح کرد: نکته مهم این است که کسانی که مشمول کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و سهام عدالت ندارند، به هیچ جا مراجعه نکنند، هیچ جا ثبت نام نکنند، هیچ مبلغی پرداخت نکنند و این سهام قرار است به صورت خودکار به آنها تعلق بگیرد.

سهام دولت در شرکت‌های بورسی به جاماندگان اختصاص پیدا کند

حاجی‌وند گفت: در پورتفوی سهام عدالت ۴۹ شرکت قرار دارند که از این تعداد، ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی هستند، یعنی ۱۳ شرکت در بازار سرمایه حضور ندارند. بنابراین نخستین پیشنهادی که می‌توانیم در خصوص تخصیص سهام عدالت به جاماندگان داشته باشیم اینست که اگر قرار است به ۵ میلیون نفر هر کدام ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت بدهند، این تخصیص منابع از سهام دولت در شرکتهای بورسی و حاضر در بازار سرمایه انجام شود.

پیشنهاد تعیین سخنگو برای سهام عدالت

وی ادامه داد: یک کار خوبی را طی چند هفته گذشته در سازمان بورس شاهد هستیم که یک سخنگو برای این سازمان انتخاب کرده‌اند، و به هر حال در مورد حواشی اتفاقات مختلف به صورت آنی پاسخگویی و شفاف سازی می‌کنند. بر این اساس پیشنهاد می‌کنم که برای سهام عدالت هم یک سخنگو داشته باشیم و این سخنگو بیاید حرف اول و آخر و صریح را در زمینه موضوعات مرتبط با سهام عدالت بزند.

حاجی‌وند تصریح کرد: در اصل ۴۴ قانون اساسی یک تصویب نامه و یک نظام‌نامه وجود دارد که در آنها به امور مربوط به فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی مفصل پرداخته شده است و با توجه به گستره جمعیت دارندگان سهام عدالت و امور مرتبط با آنها، لازم است توجه ویژه‌ای به این نظام‌نامه و مصوبه شود؛ در این راستا می‌بایست کمیته‌ای متشکل از  سازمان خصوصی‌سازی، سازمان بورس و وزارت اقتصاد و نهادهایی که درگیر سهام عدالت هستند تشکیل شده و یک سخنگو هم برای بیان سریع و بی‌واسطه تصمیم‌ها در حوزه سهام عدالت تعیین شود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت ادامه داد: زمانی که می‌خواهیم به ۵ میلیون نفر سهام عدالت دهیم، اگر یک سخنگو برای سهام عدالت داشته باشیم شفافیت بیشتری در زمینه اطلاع‌رسانی خواهیم داشت، و بساط کلاهبرداران و دلالان هم در این زمینه و سایر موضوعات مرتبط با سهام عدالت با این کار برچیده می‌شود.

وی در خصوص لزوم تعیین سخنگو برای سهام عدالت گفت: بعد از گذشت تقریباً ۱۷ سال از عمر سهام عدالت در کشور، ما چیزی حدود ۲ تا ۳ میلیون نفر سهامدار عدالت داریم که این‌ها نمی‌دانند که سهام عدالت دارند و هنوز شماره شبا بانکی خود را اعلام نکرده‌اند و این سود هنوز به حسابشان واریز نشده است، به همین دلیل می‌گویم که هم راستا با اقدامات مرتبط با سهام عدالت باید یک سخنگو و همچنین یک کمیته داشته باشیم که کار فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی را انجام دهیم.

تلاش برای حل مشکلات سهام عدالت در شورای عالی بورس

حمید رضا دانش کاظمی هم در این برنامه تلویزیونی گفت: در حال حاضر وضعیت سهام عدالت و پرتفویی که مردم در سهام عدالت دارند با مشکلات قابل توجهی روبرو است که به مرور در حال رفع آنها در شورای عالی بورس هستیم.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به این که در خصوص تخصیص سهام عدالت به جاماندگان، وظیفه این کار با سازمان خصوصی‌سازی است، افزود: اصولاً ما دو نوع ترکیب سهامداران سهام عدالت را در حال حاضر داریم، یکی سهامداران مستقیم هستند و یکی دیگر غیرمستقیم، یعنی آنهایی که سال ۹۹ روش مستقیم را انتخاب کردند خودشان مالک سهام عدالت هستند، عملاً مالک شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی هستند.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم ۵ میلیون نفر سهامدار عدالت جدید را واجد این شرایط کنیم و به آنها پورتفو تخصیص دهیم، باید ضمن اینکه با سرعت این اقدام انجام شود، واقعاً جاماندگان نباید جا بمانند. بنابراین دوستان در سازمان خصوصی‌سازی و دولت نحوه تخصیص را به نحوی تنظیم کنند که آثار سوء بعد از آن، برای سهامداران تخصیص یافته جدید اضافه بر معضلات قبلی نشود.

تشکیل کمیته صیانت از حقوق سهامداران عدالت

دانش کاظمی با اشاره به این که کارگروه تخصصی سهام عدالت و کمیته‌ای که به زودی در حال تاسیس است، قرار است در آن صیانت از سهام عدالت انجام ‌شود، توضیح داد: متاسفانه طی این سال‌ها بیش از سه و نیم میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت را از دست داده‌ایم، معنی و مفهوم این جمله این است که تعلل یا طولانی شدن فرایندها از هر سنخ و شکلش از جمله اختصاص سهام به جاماندگان باشند، شاید جبران ناپذیر باشد. بنابراین همه باید سعی کنیم در اسرع وقت ولی با کیفیت و با دقت فرایندها را در زمینه شناسایی و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان عملیاتی و اجرا کنیم.

آخرین خبرها از برگزاری مجامع سرمایه‎‌گذاری‌های استانی

وی گفت: برای بازگشایی نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در حال حاضر ابتدا شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی چون ثبت شده، نزد سازمان بورس هستند و نماد آنها قبلا بیشتر قریب به یک سال پیش در حال معامله بوده است، مثل تمام شرکت‌های سرمایه‌گذاری باید دارای هیئت مدیره تایید صلاحیت‌دار شده باشند و صورت‌های مالی‌شان به امضای هیئت مدیره در کدال بارگذاری شده باشد، متاسفانه دوره تایید صلاحیت دوستان در اعضای هیئت مدیره شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی خاتمه پیدا کرده است.

این مقام مسئول ادامه داد: شورای عالی بورس شرایط عضویت هیئت مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را به علت اهمیتش تا سطح اعضای هیئت مدیره شرکت‌های تامین سرمایه بالا برده است، یعنی کسانی می‌توانند اعضای هیئت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری استانی شوند که مثل یک تامین سرمایه یک برندی داشته باشند که بتوانند این کار را انجام بدهند.

وی گفت: در حال حاضر سازمان بورس بر اساس مصوبه شورای عالی بورس، بایستی سریعا اقدام به برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی کند و اعضای هیئت مدیره داشته باشد تا بعد از آن انشاالله نماد این شرکت‌ها باز شود.

برای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان، دارایی کافی وجود دارد

سید فرهنگ حسینی نیز در این برنامه گفت: در خصوص واگذاری سهام عدالت به جاماندگان و همینطور قانون جوانی که بایستی سالانه یک مبلغی به آنها تخصیص پیدا کند، رفت و برگشت‌های زیادی داشت برای جاماندگان انجام، و طرح‌های مختلفی در مجلس مطرح شد و در نهایت قانون بودجه ۱۴۰۲ تبصره ۲ بند ن، دولت را الزام کرد که این کار را انجام بدهد و در خصوص تامین منابع اختصاص سهام عدالت به جاماندگان نیز در قانون بودجه تدبیر شده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در خصوص تخصیص منابع به سهامداران جدید عدالت، این کار باید از محل سهام‌هایی که دولت در لیست واگذاری دارد انجام شود که اگر بخواهیم عددش را برآورد کنیم، حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: آن چیزی که مهم است با توجه به چالش‌هایی که در موضوع سهام عدالت به خصوص در استانی‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در حال حاضر داریم، پیشنهادی که وجود دارد این است که سهام عدالت را به مشمولان جدید به صورت مستقیم واگذار کنیم.

وی همچنین با اشاره به این که در خصوص اختصاص سهام عدالت به جاماندگان دارایی کافی وجود دارد، اضافه کرد: در حال حاضر، پرتفوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بدون تغییر و ثابت است و چه در زمان بازگشایی نمادها و چه در زمانی که اسفند ۱۴۰۰ نماد این شرکت‌ها به طور کامل متوقف شدند و چه در حال حاضر، نتیجه عدم بازگشایی نماد، در حقیقت برای کسانی که سهامدار شرکت‌‎های سرمایه‌گذاری استانی هستند، ریسک نقدشوندگی و نقدینگی است.

سهام عدالتجزئیات واریز سود سهام عدالت

عسگر توکلی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به این که قیمت سهام عدالت حدود ۱۵ میلیون تومان است و تا ۳۰ میلیون تومان فاصله زیادی دارد، از سهامداران خواست همچنان از فروش سهام خود خودداری کنند.

وی با بیان این که سود سهام عدالت اسفندماه امسال پرداخت می شود، افزود: به افراد و سهامداران تحت پوشش کمیته امداد دو میلیون تومان و افراد عادی یک میلیون تومان سود پرداخت می شود.

وی با اظهار این که پول چندانی از فروش سهام عدالت نصیب افراد نمی شود، گفت: خوشبختانه دولت و مجلس پای می شود. کار سهام عدالت آمدند و انتظار ساماندهی این وضعیت را داریم../اندیشه معاصر

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت بیان کرد: اخیرا خبری در فضای مجازی منتشر شده که دارندگان سهام عدالت با نصب یک برنامه و ورود اطلاعات شخصی خود در یک درگاه غیررسمی و نامعتبر، سود اضافه سهام عدالت خود را دریافت کنند!

وی گفت: این پیام با قصد کلاهبرداری در حال دست به دست شدن است.

حاجی‌وند با تاکید بر این که برای دریافت سود سهام عدالت نباید اقدام به ارائه اطلاعات شخصی به هیچ سایت و پایگاه اینترنتی کرد، افزود: در حال حاضر، پرداخت سود سهام عدالت یا واریز اضافه سود این سهام انجام نمی‌شود؛ ضمن اینکه برای دریافت سود سهام عدالت نیازی به نصب هیچ نرم‌افزار یا مراجعه به سایتی نیست نباید مبلغی را هم برای این کار پرداخت کرد.

سهام عدالتبه گفته وی، شرکت‌های تعاونی سهام عدالت شهرستانی می‌توانند سامانه‌ای طراحی کنند و همچنین از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی افراد کد سجام دریافت کنند و نمایندگی سهامداران عدالت را بپذیرند یعنی مدیر یک شرکت تعاونی سهامی عدالت می‌تواند از جانب خود و به وکالت از دیگر سهامداران عدالت در مجمع سرمایه‌گذاری استانی مشارکت کند و اعمال رأی داشته باشد.

علیزاده همچنین گفت: یک مدیر تعاونی شهرستانی سهام عدالت می‌تواند حداقل وکالت یک نفر دیگر را هم بگیرد و اگر بیشتر شد، هم ایرادی ندارد، بنابراین برای مشارکت مدیران شرکت تعاونی شهرستانی حدنصابی وجود ندارد و آنها می‌توانند به نمایندگی از خود و به وکالت از سایر سهامداران در مجامع استانی شرکت‌های استانی شرکت کنند.

خرید و فروش سهام عدالت چه زمانی آزاد می‌شود؟

چندی پیش بهمن عبداللهی، عضو شورای عالی بورس گفته بود: با مساعدت شورای عالی بورس، گرچه برخی از اعضا مخالفت داشتند اما به هر حال با حمایت وزیر امور اقتصادی و دارایی و مصوبه جمعی شورای عالی بورس، نتایج خوبی برای شرکت‌های استانی سهام عدالت به دست آمد و قرار شد اعضای شرکت‌های تعاونی سهام عدالت در مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی حضور پیدا کنند.

عضو شورای عالی بورس اظهار داشت: با مصوبه شورای عالی بورس، مقرر شد هر یک از شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت که حداقل ۲۰ درصد از اعضای آن حضور داشته باشند، می‌توانند مجامع خود را به شکل حضوری و الکترونیکی برگزار کنند، درحالی‌که حداقل ۲۰ درصد اعضا حضور داشته باشند و بعد از انتخابات در مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی حضور داشته باشند.

عضو شورای عالی بورس در مورد اینکه چه زمانی نمادهای معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری عدالت باز می‌شود، اظهار داشت: قبل از باز شدن نماد معاملاتی باید مجامع شرکت‌های استانی برگزار، هیات مدیره مشخص و افزایش سرمایه آنها ثبت شود و بعد از آن امکان بازگشایی نمادهای معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری باز می‌شود.

عبداللهی گفت: البته سیاست این است که مردم در سهامداری عدالت باقی بمانند و سهام ارزنده خود را نفروشند، اما باز شدن نماد معاملاتی شرکت‌های سهام عدالت ۳ تا ۴ ماه زمان خواهد برد.

سهام عدالتدرباره همین‌ موضوع یک مقام آگاه اظهارکرد: در ۲۰ تیر امسال شورای عالی بورس  نحوه برگزاری مجامع شرکت‌های استانی را به تصویب رساند و این مصوبه در انتظار ابلاغ قرار دارد. براساس مصوبه شورای عالی بورس، ابتدا باید مجامع شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت برگزار شود و کسانی که متقاضی حضور در مجامع استانی هستند باید ثبت‌نام کنند و صلاحیت آنها احراز شود. سپس می‌توانند در هیأت مدیره شرکت‌ سرمایه‌گذاری استانی حضور پیدا کنند.  

وی بیان کرد: ثبت‌نام برای برگزاری مجامع شرکت‌های تعاونی شهرستانی انجام می‌شود و اگر مجامع شهرستانی به حدنصاب برسد که حداقل ۲۰ درصد اعضای تعاونی شهرستان حضور داشته باشند، می‌توانند در مجامع استانی هم حضور داشته باشند. نحوه برگزاری مجمع هم این گونه است که اگر در دور اول به حدنصاب نرسید، در مجمع دوم با هر تعداد برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: شرکت‌های تعاونی شهرستانی باید حداقل ۲۰ درصد اعضای شهرستان را در مجمع خود حاضر داشته باشند تا امکان حضور در انتخابات نهایی استانی را کسب کنند.

از پیش‌زمینه‌های مهم برای بازگشایی نمادهای استانی سهام عدالت، برگزاری مجامع و تصویب صورت‌های مالی در دو سال گذشته است و تا این موارد فراهم نشود، امکان بازگشایی نمادهای استانی در بورس وجود ندارد.

سهام عدالتوی همچنین در مورد اصلاح آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت گفت:‌ برخی از مواد آئین‌نامه اصلاح، حذف و یا اضافه شده و یکسری از تبصره‌ها حذف شده‌اند، البته همه مواد آئین‌نامه نیاز به اصلاح ندارد، برخی از موارد مثل انتخاب روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم قبلاً انجام شده و نیازی به تغییر ندارد بقیه موارد هم توسط کارگروه سه نفره سهام عدالت پیگیری می‌شود

حدادی همچنین در مورد اینکه تا کنون چه تعداد از سهامداران عدالت شماره شبا برای دریافت سود اعلام نکرده‌اند، گفت: آمار این افراد در دست شرکت سپرده‌گذاری است، اما بارها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که سهامداران عدالت چه افراد زیر سن قانونی از طریق سرپرست و یا افراد دیگر باید شماره شبای حساب بانکی خود را از طریق سامانه سجام و یا سامانه سهام عدالت اعلام کنند تا زمان توزیع سود به صورت متمرکز سود آنها نیز واریز شود.

رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار خبر داد.

رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار داشت: باید شرکت‌های سرمایه‌گذارپذیر این سودهای سهام عدالت را پرداخت کنند و با دریافت این سودها در آینده نزدیک سود سهامداران پرداخت می شود اما امروز نمی‌توان زمان قطعی آن را اعلام کرد.

مجید عشقی درباره بازگشایی نماد سهام عدالت گفت: بازگشایی نماد پس از تشکیل مجامع شرکت‌های استانی انجام خواهد شد اما در حال حاضر اختلاف نظرهایی در نحوه برگزاری مجامع وجود دارد که پس از برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت نماد آن هم بازگشایی خواهد شد.

سهام عدالت متوفیان هزینه‌بر است؟

اقدامات مربوط به تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان در حال انجام است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.

سهام عدالتحمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.

دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سال‌ها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.

دانش کاظمی تاکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای عالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را به‌صورت رایگان از طریق سامانه‌ای که به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی متصل است، پر کنند.

حمیدرضا دانش کاظمی ادامه داد: از سود سهام سال‌های گذشته فرد متوفی که در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار دارد. هزینه انتقال به مبلغ کمتر از ۶٠هزار تومان کسر می‌شود و باقی منابع به همراه سهام و سودها به وراث منتقل خواهد شد. این مصوبه در شورای عالی بورس تصویب و در اختیار قوه قضاییه و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی داده شد تا این فضا عملیاتی شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مصوبه از چه زمانی به مرحله اجرا می‌رسد، گفت: اقدامات مربوط به این طرح به‌سرعت در حال انجام است، اما تعیین دقیق زمان اجرای آن اصلا کار ساده‌ای نیست.

این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند، پس از آن شرکت سپرده‌گذاری به‌صورت خودکار سود و اصل سهام را در اختیار وراث قرار می‌دهد.

وی اظهار کرد: این موضوع باید قابل توجه باشد که تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان، نیازمند انحصار وراثت از طریق قوه قضاییه است زیرا نوع احکام مذهبی نسبت به سهام و مایملک باید متفاوت باشد.

دیدگاه خود را ارسال کنید

آخرین اخبار
اخبار پربازدید